Фотоклуб 13-й Кадр
09.09.2010, 04:33:46 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Вам не прийшов лист із кодом активації?

Увійти
Новини: Форум фотоклубу оновлено

SITE   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація  
Сторінок: [1]
  Друк  
Автор Тема: Чи обробляєте ви свої фото? Якщо так, то чим саме користуєтесь для цього?  (Прочитано 1921 раз)
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Romko
Адміністратор
Full Member

Romko

Перегляд профілю
« : 09.03.2009, 01:40:55 »

Мої вітання, шановне товариство!
Нещодавно довелося переставляти операційну систему на свому компі. Відтак стикнувся із питанням а що тепер поставити для обробки фото? (Раніше стояв Ps7)
Попитавши в друзів, що в кого є, щоб інсталювати поставив Ps CS3. Та за порадою одного із знайомих поставив ще Lr2 (вчуся в ньому тільки но працювати).
Хоча я не є прихильником сильного втручання в фото постобробки (навіть скажу більше - я є противником будь-яких втручань), та всеж навіть щоб кропнути фото ми використовуємо ті чи інші програми.
Тож, шоновні форумчани, поділіться, чим користуєтесь ви, і чому саме тим чи іншим?
Дякую!
Записаний

Секунда
Додавати світлини
Newbie
*

Секунда

Перегляд профілю
« Відповідь #1 : 13.03.2009, 11:57:27 »

А що це за програма?.. Чи це додаток?

Я користуюся фотошопом. В мене на комп'тері CS3. Стояв CS4, але покищо для мене занадто "нафарширований".
Стараюся по менше втручатися в фотографію, але іноді це потрібно: поправити експозицію, обрізка тощо. Вчуся ретушуванню.
Записаний
Romko
Адміністратор
Full Member

Romko

Перегляд профілю
« Відповідь #2 : 13.03.2009, 23:32:40 »

Це Adobe Photoshop Lightroom (Lr2). - Я перш за все її використовую як RAV-конвертер. Та в ній теж досить таки непогано можна поправити і експозицію, і шуми приглушити, і т. д...
Записаний

Секунда
Додавати світлини
Newbie
*

Секунда

Перегляд профілю
« Відповідь #3 : 14.03.2009, 00:27:45 »

Аааа.... В мене він був. Я витер з системою. Досі ще не відновив.
Записаний
Aprox
Додавати світлини
Jr. Member
*

Aprox Photo

Перегляд профілю WWW
« Відповідь #4 : 24.03.2009, 12:52:01 »

Особисто я користуюся Adobe Photoshop CS3, думаю оптимальний варіант для цифрового фотографа, хоча в CS4-му є цікві нові можливості... взяти хоча б роботу з 3Д... але особисто відчув, що для цієї версії потрібен "неслабенький" комп.
Якщо потрібно парцювати з РАВ ("давити" шуми, різкість в цьому форматі)то надаю перевагу продукту Capture One 4, сильна програ...
Для "зліпки" HDR - Photomatix Pro.
А якщо говорити про втручання у фотографію... потрібно це чи ні... думаю окрема розмова, не в цій гілці... але втручання має бути таким, щоб передати свій задум...
Записаний
Сторінок: [1]
  Друк  

Перейти в: